Programma

Voorronde Poetry World Slampionship
Muziekcafé Rotown
maandag 19 juni, 21.30 uur
Entree € 3,-

Finale Poetry World Slampionship
Rotterdamse Schouwburg
Donderdag 22 juni, Grote Zaal 21.30 uur
Entree € 9,50 / 7,50

De jury
Tijdens het Poetry World Slampionship 2006 worden de slammers in de voorronde beoordeeld door de Nederlandse Sieger M. Geertsma (veelvuldig slam deelnemer en in 2003 genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs) en de Britse Kat François (slamorganisator en winnares Poetry World Slampionship 2005). De jury wordt tot vijf leden aangevuld met mensen uit het publiek.
Tijdens de finale neemt ook dichter Simon Vinkenoog plaats als jurylid. Vinkenoog is vanaf het eerste uur betrokken bij de Poetry Slam in het Amsterdamse café Festina Lente.

Tijdens het Poetry World Slampionship 2006 wordt gewerkt met de internationale standaard van jurering bij een Poetry Slam. De dichters krijgen na hun optreden punten van elk van de vijf juryleden. De hoogste en de laagste score worden weggestreept en de drie overige scores bij elkaar opgeteld. De regels zijn eenvoudig en duidelijk: alleen eigen werk, drie minuten of korter, geen rekwisieten, geen kostuums, geen muzikale begeleiding. De score van de voorronde is bepalend voor de volgorde waarin de dichters optreden in de finale.

Hoofdlijn
De hoofdlijn van het programma bestaat uit de voorronde in Rotown en de finale in de Rotterdamse Schouwburg. Naast hun optredens in voorronde en de finale treden de poetry slammers gedurende de festivalweek ook elders in Rotterdam op. Hou deze site daarvoor in de gaten!

Presentatie, VJ, DJ
De presentatie van de voorronde en de finale is in handen van de Rotterdamse performers De WoordDansers. VJ Vlot projecteert, mixt en bewerkt de beelden op groot scherm achter de dichters. De soundbites van intro tot coda worden verzorgd door DJ Evol-D & Rudy can’t Fail. De finaleavond wordt afgesloten met een afterparty in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg met dichter Jules Deelder achter de draaitafel.